جزئیات اختصاص سهام عدالت به جاماندگان | چند نفر سهام عدالت میگیرند؟

قربان‌زاده گفت: ۳.۵ میلیون نفر از اقشار کم‌درآمد تحت پوشش نهادهای حمایتی که تاکنون سهام عدالت دریافت نکرده‌اند، به‌زودی مالک این سهام خواهند شد.
کد خبر: ۱۳۸۴۰۶۹

سهام عدالت یکی از انواع یارانه است که دولت نهم از طریق شرکت‌های تعاونی عدالت استانی به مشمولان واگذار و هدف از عرضه سهام عدالت را گسترش سهم بخش تعاون در اقتصاد ایران اعلام کرد.

طرح اولیه سهام عدالت بر این مهم استوار شد که بخشی از سهام شرکت‌های دولتی مشخص، به قشر‌های کمدرآمدتر فروخته شود. در مرحله اول واگذاری سهام عدالت به برخی از افراد تحت پوشش کمیته امداد، سازمان بهزیستی و رزمندگان بیکار فاقد شغل تقسیم شد و برگه‌هایی به عنوان برگه سهام عدالت نیز به مشمولان طرح سهام عدالت داده شد.ارزش این برگه‌ها در ابتدا ۵۰۰ هزار تومان سهام بود که بعد به یک میلیون تومان افزایش یافت.

 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران ، آخرین وضعیت جاماندگان سهام عدالت با حضور حیدری، علی اکبری کارشناس اقتصادی، قربان زاده رئیس سازمان خصوصی سازی، احمدی مشاور وزیر اقتصاد در امور سهام عدالت بحث و بررسی شد.

به چه طریق به جا ماندگان سهام تعلق می‌گیرد؟

حیدری: اساسا مبنای این طرح آن یک میلیون و هشتصد هزار نفر جا مانده بود که به وظایف خود عمل کرده بودند. اما در مجلس جدید مشخص شد که به تعدادی از مردم از دریافت سهام محروم بودند با اینکه جزو شش دهک پایین جامعه بودند که سه و نیم میلیون نفر افراد تحت پوشش کمیته امداد هم شامل می‌شود پرداخت شود در دولت قبل این اتفاق نیفتاد، اما در این دولت مقرر شد که قانون اجرا شود. ما باید وارد مراحل اجرایی شویم تا اعداد دقیق را بتوانیم اعلام کنیم. نوزده میلیون و هشتصد هزار نفر هستند که مشمول می‌شوند، اما سهام دریافت نکرده اند.

فکر می‌کنید که چه الزاماتی باید از طرح دولت رعایت شود؟

علی اکبری: امروز یک فرصت تاریخی و ارزشمند در اختیار داریم برای باز تعریف سهام عدالت در تمام بخش‌ها در تمام حوزه ها. من توصیه می‌کنم که این فرصت را دوستان از دست ندهند. مردم دغدغه تحقق عدالت اجتماعی را داشتند، متقابلاً دولت هم این دغدغه را داشت، اما چرا ما به سهام عدالت رسیدیم، طرح توزیع سهام عدالت را ما با دو استراتژی آغاز کردیم. ما قرار شد که به سمت هدایت و نظارت سوق داده شویم و موضوع رقابت و آزاد سازی صورت بگیرد.

ما آزاد سازی بنگاه‌های دولتی را داشتیم که قرار شد به صورت تدریجی واگذار شود، اما دولت یک نکته به ابلاغیه وارد کرد و فهمید که بند ج، برای دولت منافع خوبی ندارد. اگر برگردیم به مدل‌ها دو مدل وجود دارد یکی مدل کوپن سهام بود، که تقریبا از این مدل استفاده کردیم.

نظر شما در این خصوص چیست؟

حیدری: مستنداتی داریم که مدل کوپن سهام یک طرح منسوخ شده است.

چه اتفاقی باید در چرخه صورت بگیرد؟

علی اکبری: کسانی که سهام عدالت را اجرا می‌کنند واکنش‌های منفی دارند ما باید بپذیریم که اشتباه کردیم. بله مدل بلوک شرق شکست خورده بود، اما صندوق ملی این را پذیرفت. امروز فرصت مناسبی است که ما برگردیم به مدل چین و مجارستان. ما نباید بلا بر سر بانک‌ها و شرکت‌های پتروشیمی بیاوریم. باید از این روش دست برداریم. ما باید رابطه مان را با بخش خصوصی درست کنیم. بر اساس قواعد تجارت جهانی ما باید عمل کنیم.

جامانده‌های سهام عدالت چند نفر هستند؟

قربان زاده: مشمولان کمیته امداد و بهزیستی و سایر افراد واجد شرایط باید بر آن‌ها سهام عدالت تعلق بگیرد که حدود سه و نیم میلیون نفر هستند که سهام عدالت ندارند.

باید مشخص شود که واقعا چند نفر سهام عدالت ندارند. ما فعلا عدد دقیق و برآورد نداریم و به اعداد داده شده هم مطمئن نیستیم. حتما باید تجدید نظر صورت بگیرد.

شما به دهک درآمدی برای شناسایی مشمولان اعتقاد دارید؟

قربان زاده: دهک باید درآمدی باشد. مبنای شناسایی مبنای در آمدی است و اشتباه این بود که از اول مبنای در آمدی ملاک قرار نگرفت اکنون باید این رویه اصلاح شود. برای فاز اول که سه و نیم میلیون نفر هستند این موضوع در دستور کار قرار می‌گیرد.

این فرایند چقدر زمان لازم دارد؟

قربان زاده: ما در عرض کمتر از یک ماه تخصیص سهام با ارزش روز ۱۰ میلیون تومان را آغاز می‌کنیم. اگر کار‌ها انجام شود بلافاصله تخصیص صورت می‌گیرد. در مورد شش دهک ما دو مشکل عمده داریم، یکی مشکل تامین منابع و یکی مشکل نداشتن آمار دقیق است باید این مشکلات حل شود و قوای مختلف باید برای تامین منابع اقدام کنند.

کدام شرکت‌ها باید در لیست پرداخت سهام به این سه و نیم میلیون نفر قرار بگیرند؟

قربان زاده: هنوز اعلام نشده اجازه بدهید اعلام شود بعد اعلام می‌کنیم. به قبلی‌ها چیزی اضافه نمی‌شود این برای افراد جدید است. امیدواریم که مسیری که به درستی اجرا نشده هدایت شود به مسیر اصلی و عدالت اجتماعی محقق شود و مردم از این نتایج بهره‌مند شوند.

فاز دوم از کی آماده می‌شود؟

قربان زاده: اصلا نمیتوان برآورد زمانی داشت.

چه اتفاقی تا کنون افتاده است؟

احمدی: بحث توزیع سهام عدالت در چارچوب قانون و سیاست‌های واگذاری بوده است. بحث خود صندوق‌ها خیلی کارآمدی خودش را نداشت. در مورد شرکت‌های سرمایه گذاری موضوع و مسأله مهم بحث سهام داری این شرکت‌ها است.

اشکال اساسی که دولت دارد، بخشی از سهام باید آزاد سازی می‌شد، اما این کار انجام نشد. این دولت، اما در حال انجام این کار است.

علی اکبری: ما متاسفانه با مقوله چانه زنی روبرو هستیم من در خواست دارم که نهاد‌های دولتی ورود پیدا کنند و جلوی این کار را بگیرند.

نظر شما چیست؟

حیدری: عده‌ای اعتقاد دارند که در قانون دست برده شده، اما اینگونه نیست ما باید برگردیم به قانون هشت ماده و تا آن زمان نباید طرحی اجرا شود، چون ممکن است با مشکل روبرو شود.
 

به ۳.۵ میلیون جامانده سهام عدالت تعلق می گیرد

حسین قربانزاده، رئیس سازمان خصوصی سازی اعلام کرد: بر این اساس افراد تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و ایثارگرانی که سهام عدالت ندارند، فاز نخست جاماندگان سهام عدالت محسوب می‌شوند. البته هرچند این جمعیت حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفری مشخص شده اند؛ اما هنوز منابعی که برای پرتفوی این افراد در نظر گرفته شده به طور رسمی اعلام نشده است.

وی درمورد پرتفوی جاماندگان نیز گفت: پرتفوی جاماندگان سهام عدالت از قبل در سازمان خصوصی سازی پیش‌بینی شده بود اما یکی از شرکت‌ها در هیات دولت حذف شد و باید جابه‌جایی پرتفو صورت بگیرد تا بتوان امور را پیش برد. البته این طرح بعد از هیات دولت باید به هیات تطبیق مجلس برود و چنانچه ایرادی نداشته باشد، لازم‌الاجرا است.

جاماندگان سهام عدالت ۱۰ میلیون تومان سهام می گیرند

احسان خاندوزی درباره مبلغ سهام عدالت گفت: به جهت اینکه تکلیف قانون بودجه ۱۴۰۱ است، دولت مصوبه‌ای داشت و در گام اول برای افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی مثل کمیته امداد و بهزیستی، ۱۰ میلیون سهام عدالت به ازای هر فرد مصوب و منابع آن‌ مشخص شد و این امر منتظر تاییدیه مجلس است.

سهام عدالت

 

 سود 399 هزار میلیاردی سهام عدالت

برخی از کارشناس بازار سرمایه معتقدند، سود خالص ۴ فصل اخیر شرکت‌های بورسی‌ای که حداقل یک صندلی هیات مدیره آن متعلق به سهام عدالت است، حدود 399 هزار میلیارد تومان است. سهام عدالت ۳۵ درصد ارزش بازار سرمایه را در اختیار دارد.

سهام عدالت چقدر می‌ارزد؟

سبد سهام عدالت از تعدادی سهام ارزنده و نمادهای بزرگ بازار سرمایه تشکیل شده است که در هفته‌‌های گذشته با نوسان در میزان ارزش همراه بوده است. این سهام در بهمن ماه با کاهش ارزش مواجه شد و در اسفندماه نیز روند نوسانی داشت.

ارزش این سهام در هفته اول فروردین ماه برخلاف رشد شاخص‌های عملکردی بازار سرمایه، با کاهش ارزش مواجه شد، اما در هفته دوم فروردین ماه و با رشد شاخص کل، ارزش سهام عدالت نیز رشد قابل قبولی داشته است. البته ارزش این سهام در هفته سوم فروردین ماه با افت مواجه شد. ارزش این سهام در هفته چهارم فروردین ماه با رشد 4 درصدی که داشت افزایش قابل توجهی پیدا کرد.

سهام عدالت در تمام هفته‌های اردیبهشت ماه با افزایش ارزش روبرو شد. ارزش سهام عدالت در هفته اول اردیبهشت ماه با رشد 0.85 درصدی مواجه شده است. ارزش این سهام در هفته دوم اردیبهشت ماه کاهش 0.42 درصدی یافت. ارزش این سبد دارایی در هفته سوم اردیبهشت ماه رشد 0.68 درصدی را تجربه کرد. ارزش سهام عدالت در هفته پایانی اردیبهشت ماه با رشد 1.7 درصدی روبرو شد.

ارزش برگه های سهام عدالت در هفته ابتدایی خردادماه با کاهش 1.29 درصدی روبرو شد. این روند نزولی در هفته دوم خرداد نیز ادامه پیدا کرد و ارزش سهام عدالت در هفته گذشته با کاهش 2.13 درصدی مواجه شد.

این سهام عدالت در هفته سوم خردادماه باز هم با کاهش ارزش 1.55 درصدی روبرو شد که این مساله به دلیل افت در شاخص‌های عملکردی بورس رخ داده است. سبد سهام عدالت در هفته چهارم خردادماه با رشد 2 درصدی مواجه شد. ارزش این سهام در هفته پایانی خردادماه نیز با افت 2.15 درصدی داشت.

البته سبد سهام عدالت به دلیل تشکیل شدن از سهام شرکت‌های بزرگ، بسیار متاثر از شاخص کل بورس است.

سهام عدالت در هفته ابتدایی تیرماه با افت 2.86 درصد مواجه شده است. این سهام هفته دوم تیرماه را با کاهش 1.39 درصدی در ارزش پشت سر گذاشته است.

در حال حاضر و در هفته سوم تیرماه ارزش این سهام با کاهش 1.37 درصدی روبرو شده است. ارزش این سهام در هفته چهارم و پایانی تیرماه با افت 2 درصدی داشته است.

برگه‌های سهام عدالت در هفته ابتدایی مردادماه با کاهش 2.65 درصدی روبرو شده است؛ در هفته دوم مردادماه ارزش سهام عدالت 46 صدم درصد افت کرد، در هفته سوم مردادماه برخلاف شاخص‌های بورس، ارزش سهام عدالت 7.62 درصد کاهش یافت.

در هفته چهارم مردادماه برخلاف هفته های گذشته، ارزش سهام عدالت با رشد 72 صدم درصدی روبرو شده است. ارزش سهام عدالت در هفته پایانی مردادماه با کاهش 1.64 صدم درصدی روبرو شده است.

بورس در ماه های گذشته با وضعیت نزولی همراه بوده است که این مساله بر روند ارزش برگه های سهام عدالت نیز تاثیر زیادی داشته است.

کاهش ارزش سهام عدالت در هفته های اول و دوم شهریور ادامه داشت و ارزش این سهام به ترتیب با کاهش 1.81 و 2.89 درصدی روبرو شد. ارزش برگه‌های سهام عدالت در هفته سوم شهریور ماه نیز با کاهش 1.32 درصدی همراه بوده است.

سهام عدالت در هفته های گذشته با توجه به افت در شاخص های بورس با کاهش ارزش مواجه بوده و در هفته چهارم شهریور ماه بیشترین افت در 6 ماه گذشته را تجربه کرده است. ارزش سهام عدالت در هفته چهارم شهریورماه با افت 3.36 درصدی همراه بوده است.

روند سهام عدالت تغییر می کند؟

سهام عدالت در هفته اول مهرماه پس از هفته ها افت، با رشد 82 صدم درصدی روبرو شد، اما در هفته دوم مهرماه ارزش سهام عدالت با کاهش 3.73 روبرو شده است.

این افت در هفته سوم مهرماه نیز ادامه داشته و ارزش سهام عدالت در هفته گذشته کاهش 4 دهم درصدی را تجربه کرده است.

ارزش این سهام در هفته چهارم مهرماه 58 صدم درصد کاهش یافت. این مساله در حالی رخ داده است که شاخص کل بورس در این هفته با کاهش 0.7 درصدی و شاخص کل هم‌وزن بورس نیز کاهش 44 صدم درصدی داشته‌اند.

برگه‌های سهام عدالت در قیمت‌های اسمی 409 هزار تومانی، 492 هزار تومانی، 532 هزار تومانی و یک میلیون تومانی در هفته چهارم مهرماه به ترتیب با کاهش 31 هزار تومانی، 37 هزار تومانی، 40 هزار تومانی و 76 هزار تومانی نسبت به هفته گذشته مواجه شده‌اند.

بسیاری از کارشناسان معتقدند، نمادهای حاضر در سبد سهام عدالت از ارزنده‌ترین سهم‌های بازار سرمایه هستند.

با این حال، ارزش برگه‌های سهام عدالت در برگه‌های مختلف به ترتیب برابر است با 5 میلیون و 297 هزار تومان، 6 میلیون و 372 هزار تومان، 6 میلیون و 891 هزار تومان و 12 میلیون و 953 هزار تومان.

ارزش فعلی سهام عدالت نسبت به دوران اوج بازار در مرداد‌ سال 99 با افت 66 درصدی مواجه شده است. از مهمترین دلایل ریزش قیمت سهام عدالت، ‌ضعف مدیریت در شرکت های سرمایه‌گذاری و عدم برگزاری مجامع این شرکتها و نیز نبود بازارگردان حرفه‌ای برای این شرکتها به شمار می‌رود.

بنابراین گزارش، ارزش سهام عدالت نسبت به اول مرداد سال گذشته برای سه نوع سهام عدالت، به ترتیب با کاهش قیمت 10 میلیون و 281 هزار تومانی، 12 میلیون و 368 هزار تومانی، 13 میلیون و 373 هزار تومانی و 25 میلیون و 138 هزار تومانی روبرو شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها